Etter å ha gått ut av vinterhammen, og vi våres i både sinn og skinn, er det tid for fargerike smaksopplevelser. Og da finnes det knapt noe sunnere og mer velsmakende enkelt enn kyllingsalater. Med et grønttilbud fra alle verdens kanter skulle det være rike muligheter til å sette farge på det hvite, sunne kyllingkjøttet, som vi spiser stadig mer av. At grønnsakdisken om ikke lenge blir beriket også med de første duggfriske norske produktene, burde ytterligere øke lysten til å tenke lett, sunt og fargerikt.
Kyllingsalat med peanøtter
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
- Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.
- Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to.
- Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.
- Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker.
- Server karrisausen ved siden av salaten.
Vi byr på mange andre deilige kyllingsalater
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Lun salat med kyllingbryst og halloumi-ost
Fremgangsmåte
Vask spinaten og la den dryppe godt av.
Bløtlegg de tørkete tomatene i varmt vann.
Kok bulguren etter anvisningen på pakken. Rør inn smør og la den dampe noe av seg.
Skjær kyllingfiletene og osten i skiver. Vend eventuelt i litt olivenolje. Stek i grillpanne eller på grill. Alternativt i vanlig stekepanne ved høy temperatur. Dryss over salt og pepper.
Bland salatene med bulguren, tomatene, kyllingen og osten. Pisk sammen olje og eddik med litt salt og pepper og koriander. Hell dressingen over salaten. Vend forsiktig. Server umiddelbart med godt brød til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG
-
77 POENG
-
77 POENG
Kreolsk kyllingsalat
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten i tynne skiver.
- Del chilien, ta ut frøene og finhakk den.
- Bland chili og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.
- Stek kyllingen raskt i olje i forholdsvis varm panne. Ta den ut.
- Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner.
- Rens granateplet og ta vare på frøene.
- Grovriv salaten og bland alle ingrediensene.
- Bland dressingen og drypp over.
- Pynt med pecannøtter og server med brød.
Vi byr på mange flere deilige kyllingsalater
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
En lettlaget kyllingsalat med avokado og bacon
Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet i strimler. Riv salatbladene litt fra hverandre og dekk en tallerken. Lag dressingen og bland inn kylling og smuldret normannaost.
Tips:
Om du ikke liker blåmuggost, kan du med fordel bruke en mildere ost som brie i terninger, eller fetaost for mer kraft.
Fordel blandingen over sengen av salatblader.
Skjær avokadokjøttet i båter, del over tomatene og legg på til pynt. Dryss over sprøstekte baconbiter og friske urter til slutt. Brød smaker godt til.
Flere deilige kyllingsalater ligger her
Mange andre salater som du sikkert vil sette pris
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kyllingsalat med avokado og bacon
Fremgangsmåte
Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.
Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.
Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.
Flere deilige kyllingsalater ligger her
Mange andre salater som du sikkert vil sette pris
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
Hvit solskinnssalat
Fremgangsmåte
Legg romtempererte egg i kokende vann og kok dem i 7-8 minutter til de er "smilende", det vil si at hviten er helt fast, mens plommen fortsatter litt myk og "smiler som en sol". Er eggene kalde bør de legges i kaldt vann og kokes i 6 minutter (fra vannet koker opp). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og slå over kaldt vann.
Rens grillet kylling for skinn og ben og skjær kjøttet i passe store stykker. Bruk en pose fargerik, blandet salat eller bland sammen din egen favorittsalat og ha den i en bolle sammen med kyllingkjøttet. Del opp klasetomater i passe store biter og finhakk løk. Bland pasta, tomater og løk inn i salaten. Del eggene i båter og fordel dem på toppen av salaten sammen med sorte eller grønne oliven. Legg på litt fetaost til slutt.
Ta med litt av oljen på glasset og bruk den som en dressing på salaten. Server med brød ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Gresk varm potetsalat med fetaost, chili, rødløk og oliven
Fremgangsmåte
- Kok potetene møre (al dente). Avkjøl litt. Behold skallet på, men del dem i to eller fire.
- Ha dem i en bolle og tilsett rødløk, agurk, chili, oliven, fetaost, persille og småtomater delt i to.
- Pisk sammen olje og eddik og smak til med salt og pepper.
- Hell over salaten og bland godt og pynt med frisk oregano.
Tips: Server gjerne salaten ved siden av fisk eller kanskje litt grillet kylling, uansett blir det en super middagsrett.
Se våre andre oppskrifter på potetsalat
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Kyllingsalat med sommerlige frukter
Fremgangsmåte
Rens kyllingene for skinn og ben, og skjær dem i skiver.
Finsnitt issalaten og legg den som en seng på et fat. Legg kyllingskivene i fiskebensmønster på salatsengen. Del over nektarinene. Ta ut steinene. Skjær nektarin- og mangokjøttet i terninger og fordel på begge sidene av kyllingskivene. Skjær båter av papaya og melon og legg på som pynt. Dersom du erstatter nettmelon med vannmelon kan det være en fordel å dele melonen i mindre biter.
Rørt lettrømme tilsatt finhakkede blader av krydderurtene peppermynte eller sitronmelisse, smakt til med litt sukker, smaker utmerket som dressing til denne sommerlige salaten.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Lun kyllingsalat
Fremgangsmåte
- Rist nøttekjernene gylne i tørr stekepanne. Avkjøl.
- Stek kyllingstrimler, hvitløk og rødløk lett i smør.
- Tilsett eddik og rør om. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen.
- Anrett kyllingblanding, nøtter, ost og tomat oppå salaten.
- Dryss over urter.
- Anrett salaten på et stort fat eller i en vid bolle.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Gresk salat med stekt søtpotet
Fremgangsmåte
- Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Fordel dem i en ildfast form eller stekeplate.
- Drypp over olje og dryss på oregano, salt og pepper.
- Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Drypp over olje og dryss over svart pepper på fetaosten og la den stå i ovnen samtidig.
- Skjær rødløken og tomatene i tynne skiver. Ha i en bolle.
- Dressing: Bland olje, eddik, salt og pepper i en bolle. Finhakk eller mos hvitløken.
- Hell dressingen over rødløken og tomatene og la dem stå til marinering til potetene er ferdige.
- Bland spinat med rødløken og tomatene og vend inn søtpotetene.
- Legg fetaosten på toppen. Pynt evt med oliven og bladpersille.
Her finner du mange flere deilige salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG