- Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet får temperert seg før du steker det.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.
- Brun fileten i smør i en varm panne. Legg den over i en ildfast form.
- Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 grader i 15 – 20 minutter eller til kjernetemperaturen viser 60 - 65 grader. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
- Plommesaus:
- Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp sukker og eddik. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin, kok opp og la koke et par minutter.
- Legg i plommene med skinnet ned, skru ned varmen og småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
- Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen.
- Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rett før servering pisker du inn kaldt smør i terninger litt etter litt og smaker til med salt og pepper.
- Blomkålpuré:
- Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i fløte. Hell av fløten og ta vare på den.
- Tilsett smør og mos blomkålen med en stavmikser. Spe med fløten til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skrell persillerøtter og del dem i fire. Stek dem myke i smør.
- Dryss over sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.
- Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og poteter med friske urter.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev