Julemat
Julebakst

Foto: (RuthBlack)
Sprø eller myke pepperkaker?
Aase E. Jacobsen
30 November 2019 - 01:02
Sprø eller myke pepperkaker

Fremgangsmåte
- Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle. Tilsett vann, krydder og melet med iblandet natron.
- Arbeid deigen smidig på melet bakebord. La deigen hvile i kjøleskap i en plastbolle eller pakket i plastfolie over natten.
- Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og trykk ut kaker ved hjelp av former.
- Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.
- Tips:
- Hvis du i stedet rører smør og sukker hvitt i stedet for å smelte smøret, blir pepperkakene mykere.
- Glasur:
- Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på pepperkakene.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå