Julemat
Julebakst
Foto: (RuthBlack)
Tre alternativer pepperkakeoppskrifter
Aase E. Jacobsen
30 November 2019 - 01:02
Pfefferkuchen - tyske pepperkaker
Fremgangsmåte
- Smelt sukker og sirup. Avkjøl litt.
- Bland inn Melange og sjokolade smeltet i vannbad. Bland inn krydder og bakepulver.
- Hell flytende ingredienser i en stor bolle, og rør inn hvetemel til passe deig. Avkjøles over natten.
- Kjevles til ca. 3 mm tykkelse. Trykk ut kaker med pepperkakeform. Stekes på ca. 175 grader.
- Ønskes en mykere tysk pepperkake, kjevles til ca.6,5 mm. Husk da å senke steketemperatur litt og øke steketiden.
- Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes.
Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.
Obs! Vær ekstra nøye med mengden ingredienser. Da oppnår du et perfekt resultat.
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Lettvinte pepperkaker
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Rør smør, sukker og sirup sammen til en jevn og smidig blanding. Rør i rømme og krydder.
- Bland mel og natron og rør det deretter inn i blandingen. Arbeid sammen til en deig.
- Rull kuler, ca. 2 cm i diameter, og legg på bakepapirkledd plate. Trykk til hver kule med en gaffel. Legg en mandel på hver kake.
- Stekes midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå