Julemat
Julebakst
Foto: (RuthBlack)
Pepperkaker med andre typer smaker
Aase E. Jacobsen
30 November 2019 - 01:02
Tyrkiske pepperkaker
Fremgangsmåte
- Mørk sirup og Tyrkisk pepper-drops varmes til dropsene har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
- Bland sammen mel, natron og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle, og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
- Kjevles ca. tre mm tykkelse, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader i seks-ti minutter.
- Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca. to cm midt i kakene, og legg et drops i hullet. Dropset vil smelte når kaken stekes, og stivne når kakene blir kalde.
- Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette, ellers vil dropset sitte fast. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes.
Oppbevares i tett boks etter avkjøling.
Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Drikke som passer til denne oppskriften
Pepperkaker med chili og appelsin
Fremgangsmåte
- Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet.
- Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
- Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
- Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune.
- Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes.
Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.
Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før
Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå