Guide
Aspargesoppskrifter
Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)
Søtpotet og asparges på grillen
Fremgangsmåte
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
- Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken.
- Pensle med olje og strø på chilipulver, salt og pepper.
- Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend dem ofte.
- Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.
Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Mange oppskrifter med søtpotet finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grillet asparges med sitronolje
Fremgangsmåte
- Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
- Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
- Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
- Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her er flere grønnsaksretter for grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå