Det tandre kyllingkjøttet får ekstra drahjelp av bacon i denne retten. Grønnsakstallerkenen kan du sette sammen akkurat som det passer deg. Vil du ha med poteter, kan du velge de «små søte» som er å få i mange butikker. Eller bare plukke de minste nypotetene du finner.
Se flere gode kyllingretter her
Se våre andre forslag til variasjoner over temaet pizza
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Baconkylling på grønnsakstallerken
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader.
Legg en stilk rosmarin på hver kyllingfilet og en skive sitron oppå. Surr en skive bacon rundt kyllingfileten. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form, stek på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
Bland sammen crème fraîche og knust hvitløk, sitron og sennep. Smak til med salt og pepper.
Ta ut kyllingen og server med nykokte gulrøtter, kokte asparges, lettkokt vårløk, forvellede sukkererter og lettkokt blomkål, samt en bunt friske reddiker i biter eller skiver.
Husk at grønnsakene ikke må koke for mye - de skal knapt være møre og litt crispy. Server sausen ved siden av.
Tips: Forvelle vil si å gi et raskt oppkok i godt saltet vann.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG