Eyvind Hellstrøms ketchup
Fremgangsmåte
- Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.
- Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.
- Dra av skinnet på tomatene.
- Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
- Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
- Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.
- La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.
- Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Drikke som passer til denne oppskriften
Tomat- og hvitløksmajones
Fremgangsmåte
- La alle ingrediensene bli romtempererte.
- Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.
- Bland inn hvitløk, soltørkete tomater og ketchup og smak til med salt og pepper.
Perfekt tilbehør til øldampede blåskjell eller sommerens grillmat.
Tips: Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Flere sauser og dressinger finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget sursøt saus
Fremgangsmåte
- Surr løk, paprika og gulrot i olje i 3 minutter
- Ha i tomatpuré og ketchup og bland godt.
- Tilsett ananas, eddik, sukker, soyasaus og grønnsakbuljong og kok opp.
- Jevn sausen med maisennajevner.
- Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Eksotisk grillsaus
Fremgangsmåte
Ingrediensene blandes godt sammen og kan enten pensles på kjøttet eller brukes som grillsaus ved siden av.
Grillsausen passer spesielt godt til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Grillsauser hører med når man skal spise grillmat. Denne har smak av mango og chili og er veldig enkel å lage selv.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Mariner selv med disse gode marinadene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig