Farfalle med erter - farfalle al sugo di piselli - er en klassisk pastakombinasjon som vendes i en frisk tomatsaus og ofte lages med bacon. Men rester etter så vel pinnekjøtt som ribbe - eller bare pølser gjør også jobben.
Dagens rett
Foto: (Carpe89)
Så enkelt lager du en italiensk klassiker og samtidig får brukt noen av restene
På knappe 15 minutter er middagen på bordet og du har samtidig ryddet plass i kjøleskapet. Det trengs i disse førjulstider.
18 Desember 2024 - 00:00
Farfalle med frisk tomatsaus og erter Farfalle al Sugo di Piselli)
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet, ribbe eller pinnekjøtt.
- La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.
- Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp.
- Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.
- I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
- Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
- Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt
- Slå vannet av pastaen men ta vare på litt til å spe sausen med.
- Ha pastaen i en oppvarmet bolle.
- Hell sausen over pastaen, spe med pastavann (sausen skal være tynn) og bland godt.
- Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.
Her finner du mange deilig pastaretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå