Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet. La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.
Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.
I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i 5-8 minutter, til ertene er kokt og sausen er ganske tykk. Smak til med salt og pepper.
Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt, legg lokk på kjelen og la den stå et par minutter. Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt.
Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.
Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde, grønne og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.