Farfalle med tomater og erter (Farfalle al Sugo di Piselli)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet. La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i 5-8 minutter, til ertene er kokt og sausen er ganske tykk. Smak til med salt og pepper.

Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt, legg lokk på kjelen og la den stå et par minutter. Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.

Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde, grønne og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Ukens kake
Christmas cake

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften

Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her