Pasta og sjømat brukes for lite her til lands, i hvert fall når vi sammenligner med hva tilfellet er for Italia, pastaens hjemland. I hvert fall når vi snakker om tricolore og penne-pasta. Det er ikke minst en veldig enkel og mettende rett som er et utmerket utgangspunkt for en middag basert på det du har i skapene. I denne pastaretten er det forresten kun den ekstra gode olivenoljen og litt av kokevannet til pastaen som utgjør sausen.
Dagens rett
Penne tricolore med krabbe, reker eller scampi

Foto: (EzumeImages)
Trefarget pasta trenger ikke så mye annet for å skape matglede
For her kan du bruke det du har av rester etter helgen - eller i fryseren, og vips er middagen klar.
21 Mai 2023 - 23:00
Penne tricolore med krabbe, reker eller scampi

Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisningen på pakken.
- Finhakk hvitløk og surr den raskt i oljen. Ha i spinat og senk varmen.
- Tilsett litt av kokevannet fra pastaen.
- La det småkoke 2 minutter. Rør inn skalldyrene og ta pannen av platen.
- Bland pastaen med agurkterninger og skalldyr/spinatblandingen.
- Smak til med nykvernet pepper og et dryss med svarte oliven og hakket bladpersille.
Mange flere pastaretter ligger her
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå