Medisterpølser og -deig er fete, lyse og mildt krydret. De trenger derfor noe syrlig ved siden av. En solbærdip gjør susen og den lager du av uutblandet solbærsaft og litt til. Vips har du en herlig snacks.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.
02 Desember 2024 - 01:00
Panert medisterpølse med solbærdip
Fremgangsmåte
- Solbærdip: Varm opp sirupen og kok inn litt til tykkere konsistens men ikke så mye at den stivner ved avkjøling.
- Rør inn limesaft og mynteblader. Ha solbærdip-en i en eller flere boller.
- Skjær pølsa opp i porsjonsbiter eller form små boller av medisterdeigen. Bland griljermel og krydder.
- Vend pølsebitene i egg og deretter i melblandingen.
- Hvis du bruker medisterdeig rulles de i litt hvetemel aller først. Rist av overflødig mel.
- Varm smøret og stek gylne.
- Server pølsebitene med solbærdip-en på siden.
Flere retter med medisterpøle finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 228.90 kr Tilleggsutvalget86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå