- Smuldre smør/margarin med melet og tilsett salt og vann.
- Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet.
- Finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen.
- Tilsett salt, pepper og urter.
- Trykk deigen ut i en smurt paiform og la deigen henge litt utenfor kanten for å unngå at den krymper under steking.
- Prikk deigen godt med en gaffel.
- Forstek paibunnen på 200° C i ca. 10 minutter.
- Fordel fyllet i paiskallet.
- Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
- Sett småløkene oppå fyllet med toppene opp
- Stek paien på nederste rille ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.
Tips:
Hvis du ikke har småløk, kan du dele fersk rød løk i båter og fordele dem på toppen av fyllet.
Hvis du lar stjerneløken ligge i litt varmt vann før du renser den, blir skallet enklere å fjerne.
Tips:
For en magrere paideig kan du godt bruke kesam eller cottage cheese isteden for smør/margarin.
Kjøttdeigen kan erstattes med aubergine som kutter i terninger og stekes på samme måte som det malte kjøttet.
Mange flere lekre paier finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev