Aller best blir paien med vellagret ost, men om du trives best med den mindre utviklede gulosten, ja, da er det også fritt fram for det. Eller osteerstatninger for en vegansk versjon. Du kan selvsagt også bruke ferdig paideig fra butikken.
Dagens rett
Foto: (leonovo)
Hvis du er en osteelsker, er dette paien for deg
Men også fordi spinat, rødløk og soltørkede tomater setter god karakter på fyllet. Bildet av retten får deg nesten til å sette i gang med matlagingen, ikke sant?
17 September 2023 - 23:00
Ostepai med spinat
Fremgangsmåte
- Benytt paiform på 26 cm i diameter. Stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til forsteking av skallet og ved 200 grader i ca. 40 minutter til steking av hele paien.
- Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. La deigen hvile. Forstek bunnen.
- Fres spinat og løk i stekepanne i smør og ha dette i paiskallet.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten.
- Legg på oliven og finklippete tomater.
- Dryss over revet ost.
Stek paien og server den lunken med en god salat til.
Lyst på en annen ostepai byr vi på flere
Mange flere spennende paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 324.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå