Dagens rett

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Hjemmelagete fiskekaker er best

Hjemmelagete fiskekaker er best

Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør.
Redaksjonen
22 Oktober 2019 - 02:05

Fiskekaker og annen fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelaget og den som er beregnet på lang oppbevaring.

Lær å lage fiskematen selv 

I denne vrien på fiskekakemiddagen kan du selvsagt bruke gode fiskekaker fra butikken. Velg de som har høy prosent av fisk og som ser litt grove ut. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

 

 

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.
  2. Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet.
  3. Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.
  4. Stuede grønnsaker:
    Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  5. Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4--5 min. tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.
  6. Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.

Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok. Har du dårlig tid kan du også benytte deg av ferdiglagde fiskekaker, men de hjemmelagde smaker selvfølgelig aller best.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her