De aller sterkeste nyhetene

              

89          Martell Cordon Bleu                    

8801     895,00  0,70       Flaske  

Gyllenbrun. Klassisk og god med fine fattoner, noe sødme, aprikos, sjokolade.

Fyldig med noe sødme fra frukt, fint fatpreg, god karakter, varm og lang ettersmak.

Avec.    

En ganske rik cognac for dem som liker mye smak og litt sødme.       

 

88          Gabriel Boudier Bitter                 

2250003             69,90    0,10       Flaske  

Rød. Fin aroma, blomster og krydder.   

Dempet bitterhet i starten, men kommer seg i væske.

Drinker hvor du ikke vil ha altfor uttalt bitterhet, men mer aroma.        

En vellaget bitter.          

 

87          Oslo Håndverksdestilleri Marka Bitter                 

2694802             299,90  0,50       Flaske  

Gullgul. Mye gress, litt lakris, urter.       

Fyldig med god viskositet, god syre, god fasthet, masse smak, integrert sødme, tørr og krydret med bra bitterhet.         

Etter maten, ved bålet, under fisketuren.            

En annerledes bitter, men trolig ikke for dem som holder seg til Jäger.             

 

87          Gabriel Boudier Rare London Dry Gin                   

2248301             435,00  0,70       Flaske  

Klar. God duft av einerbær, sitrus, urter.             

Fruktig og god med varme fra krydder, mye bitterhet, lang. 

Drinker.             

En god gin på den syrlige slanke og krydrete siden    

 

86          The Naked Grouse Blended Scotch Whisky               

378501 409,90  0,70       Flaske  

Gyllenbrun. Fint fatpreg, god karakter. 

Fyldig med god sødme, fin syre, varm og god med godt integrert eik.

Drinker, on the rocks, straight. 

En god whisky som mange vil like.

 

85          Nikka Coffey Grain                       

1975701             499,90  0,70       Flaske  

Gyllen. Fint preg av fat, brød, litt alkoholstikk.  

En del sødme, varm og tørr, slutten er preget av mye kokos og vanilje.            

Drinker?            

En litt spesiell men likevel artig whisky.

 

84          Barekstens Gin Fatlagret                           

2709602             301,90  0,50       Flaske  

Gul. Aromatisk og intens med sitrus, einerbær, mye bittertoner, sitrusskall.      

Fet og fyldig med stor viskositet, mye kryddervarme og bitterhet, tørr finish, litt vel tørr.

Drinker med sødme.     

Litt voldsom. Krever en del av ingrediensene.    

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her