Drikke
Nyhetene på polet mars 2012 - Hvitvin og musserende

Nyhetene på polet mars 2012 - Hvitvin og musserende

Aase E. Jacobsen
02 Mars 2012 - 16:02

Lonardo Grecomusc' 2009 (96287)er den eneste i sitt slag, ikke bare i Campania, men i hele verden. Hvitvinsdruen grecomusc' finnes det bare noen få parseller igjen av i det vulkanske jordsmonnet i Campania.

Kun én produsent vier denne druen full oppmerksomhet. Derfor bør enhver vinentusiast sikre seg sitt eksemplar. Aller helst flere, for denne vinen smaker som en som vil utvikle seg videre i kjelleren.

Fruktbomber

Ellers er det Argentina som er tema for marsnyhetene, og blant de mange vinene er det både opp- og nedturer. Aller best valuta for pengene gir Trapiche Malbec 2011 (96001)til tross for at den er en av de dyreste i dette slippet.

En real fruktbombe som samtidig har veldig god karakter og lagrinspotensial. For mange sikkert en ny side av Argentina som her til lands er mest kjent for å bidra med sødmefylt innhold, særlig til boksviner.

Tre kule øl er også å finne blant nyhetene, og de kommer til å gå forsvinne raskt ut av hyllene, kanskje særlig Nøgne Ø God Påske 2012 (56567).

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 3. mars 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk):

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. mars 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Hvitvin

÷ (90p)
Lonardo Grecomusc' 2009
Cantine Lonardo
Italia - Campania
96287 Vectura - kr 200,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Symposium Wines
Farge og duft: Gul. God intens fet duft med mye mineralpreg.
Smak: Fyldig anslag, god frukt, god konsentrasjon, flott karakter, sitter godt utover, lang konsentrert ettersmak med masse mineraler og sitrusskall. (2009)
Bruksområde: Kraftige retter.
Vurdering: En imponerende hvitvin for de neste ti årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Grecomusc (=Rovello)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av druer fra gamle (80-120 år) og upodede vinstokker, spontangjæret.
Bestill her:

+ (88p)
Cotar Malvazija 2006
Dezelno Vino
Slovenia
96286 Vectura - kr 225,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Symposium Wines
Farge og duft: Oransje. Nesten sherryaktig duft, lagret preg, noe aceton, aprikos. Åpner seg med mye luft til mer fruktig aromaer.
Smak: Fyldig anslag, ok syre, følger duften, litt moden i frukten, men godt, lang ettersmak med mineraler. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med epler, kremet saus.
Vurdering: En spesiell vin for spesielt interesserte, men som etter lang tid i karaffel blir mer tilgjengelig. Tåler fint åtte år. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Malvasia
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 dagers gjæring med skall i åpne fat, modnet i store gamle eikeliggere (2000 ltr.) Økologisk.
Bestill her:

+ (87p)
Innocent Bystander Chardonnay 2010
Innocent Bystander Winemakers
Australia - Yarra Valley
95957 VSD - kr 175,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Best Buys International
Farge og duft: Gulgrønn. Ren frisk duft av grønne epler, mineraler.
Smak: Fyldig anslag, flott frukt, ok syre, god fedme, sitter veldig godt utover, lang frisk ettersmak. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vellaget australsk chardonnay. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukket, fatgjæret (naturlig gjær), modnet på bunnfallet, 10% av vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring, lagret 8 md. i franske eikefat før tapping.
Bestill her:

+ (87p)
Pazo de Señorans Albariño 2011
Pazo de Señorans
Spania - Rías Baixas
45348 VSD - kr 175,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Blend Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ung fruktig duft, fint fruktpreg, delikat med litt mineraltoner.
Smak: Fyldig fruktig anslag, god frukt, veldig god syre, lett mineralpreg, men mest sitrusfrukt, sitter godt utover, lang frisk tørr ettersmak med en del sitrusskall. (2011)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En deilig vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Albariño
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i ståltanker, ikke fatlagret.
Bestill her:

(86p)
Jasci & Marchesani Trebbiano d'Abruzzo 2010
Jasci & Marchesani
Italia - Abruzzo
10656 VSD - kr 105,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Podium Wines
Farge og duft: Gulgrønn. God fet duft med mye frukt.
Smak: Fruktig anslag, følger duften, velintegrert sødme, fin syre, moden men likevel frisk frukt, sitter godt utover, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vellaget hvitvin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Trebbiano
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede og avstilkede druer, skånsom pressing før 15 dagers kaldgjæring (ca. 15 °C). Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg. Økologisk.
Bestill her:

(86p)
Fouassier les Grands Champs Sancerre 2010
Domaine Fouassier
Frankrike - Sancerre
95965 VSD - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Buys International
Farge og duft: Gulgrønn. Ren frisk duft med blomster, stikkelsbær, sitrus.
Smak: Fruktig anslag, god fedme, fin syre, god munnfølelse, sitter godt utover. (2010)
Bruksområde: Røykelaks, salater, grønnsaksretter.
Vurdering: En fruktig og god sancerre for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av manuelt høstede druer, avstilket før pneumatisk pressing, spontangjæret, modnet 5 md. på bunnfallet før skånsom filtrering og tapping. Økologisk.
Bestill her:

(85p)
Mas des Tannes Réserve Blanc 2010
Jean-Claude Mas
Frankrike - Oc
96221 Vectura - kr 123,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Fondberg
Farge og duft: Gulgrønn. Litt dempet duft.
Smak: Bløtt fruktig anslag, myk syre, en del fedme, bra frukt, relativt stor munnfølelse, sitter godt, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Grønnsaksretter.
Vurdering: En god vin for det neste året. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Grenache Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Laget av druer fra gamle vinstokker (40-50 år), gjæret temperaturkontrollert ved ca. 15-16 °C i underkant av 3 uker, 4 md. fatlagring for 30% av vinen. Økologisk.
Bestill her:

(84p)
Markus Molitor Schiefer Riesling 2011
Markus Molitor
Tyskland - Mosel
58837 VSD - kr 369,50 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Record Vinimport
Farge og duft: Gulgrønn. Lett og delikat duft med søte grønne epler.
Smak: Fruktig anslag, noe sødme, o syre, rund munnfølelse, sitter godt utover, tørr finish med noe fedme. (2011 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En god og fruktig vin. Meget godt kjøp. (2011 BiB)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av druer med høyt Oechsle-nivå, 50% spontangjæret (naturlig gjær), 50% med kultivert gjær, 3 md. modning på bunnfallet i ståltanker.
Bestill her:

(84p)
Quara Torrontes 2011
Finca Quara
Argentina - Cafayate
43284 Cuveco - kr 103,40 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Cellars
Farge og duft: Gul. Veldig aromatisk blomsteraktig duft.
Smak: Fruktig anslag, god fedme, ok syre, fin frukt, tørr finish med en del druefedme. (2011)
Bruksområde: Røykelaks.
Vurdering: En vellaget vin for det neste året. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Torrontes
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Skånsom pressing av håndplukkede druer, kaldmaserasjon i 5 dager, gjæret ved 15-17 °C, ståltankmodnet i 6 md. før tapping. Ikke fatlagret.
Bestill her:

(84p)
Gobelsburger Riesling 2010
Schlosskellerei Gobelsburg
Østerrike - Kamptal
96015 Vectura - kr 120,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Red & White
Farge og duft: Gulgrønn. Ren frisk delikat duft med fine eple- og mineraltoner.
Smak: Fruktig anslag. Veldig god syre, svært frisk utover, slank stil, tørker godt mot slutten. (2010)
Bruksområde: Lette retter, terrassevin.
Vurdering: En frisk og deilig riesling, innen et par år. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ståltankmodnet i 3 md. før tapping.
Bestill her:

(84p)
Ch. Dereszla Tokaji Szamorodni Dry 2008
Ch. Dereszla
Ungarn - Tokaji
80477 Vectura - kr 109,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 3
Fondberg
Farge og duft: Gyllengul. Lagret preg med honning, løvetann, mineraler, sherryaktig preg.
Smak: Følger duften, veldig god friskhet likevel, bra frukt, sitter godt med litt emmen sødme i finishen. (2008)
Bruksområde: Spekemat.
Vurdering: En veldig spesiell vin. Nå. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Furmint
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Laget av delvis botrytiserte druer, gjæret temperaturkontrollert i ståltanker, maserasjonstid: 12 timer, minimum 18 md. lagring i ungarske eikefat, 12 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Abel's Tempest Chardonnay 2010
Heemskerk Wines
Australia - Tasmania
95668 Trebuchet - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Treasury Wine Estates Norway
Farge og duft: Gulgrønn. Noe trekrydder, nellik, grønne epler.
Smak: Følger duften, bløt stil, fruktig og tørr utover, noe bittertoner og nellik. (2010)
Bruksområde: Grillet sjømat.
Vurdering: En ganske god vin for de neste to årene. Vel verd prisen. (2010)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret i franske eikefat, lagret delvis i fat (80%) og ståltanker (20%), fatandelen bestod av både nye og brukte fat.
Bestill her:

÷ (83p)
Hetszölö Tokaji Száráz Szamorodni 2006
Hétszóló
Ungarn - Tokaji
96260 VSD - kr 119,50 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllengul. Sherryaktig duft med noe løvetann, botrytis.
Smak: Sødmefylt anslag, ok syre, følger duften, sitter ok, men litt mye sødme hele veien, syrene kommer mer mot slutten, men er litt volatil. (2006)
Bruksområde: Spekeskinke.
Vurdering: En spesiell vin for nåkonsum. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Furmint
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Delvis botrytiserte druer ble forsiktig presset og deretter fatgjæret, lagret 2 år i eikefat før 3 års flaskemodning.
Bestill her:

÷ (82p)
Jean Bousquet Chardonnay Reserva 2011
Domaine Jean Bousquet
Argentina - Tupungato Valley
95967 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Strøm
Farge og duft: Gulgrønn. En del fat og modne gule epler.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme i frukten, bløt syre, rund stil, en del fat utover, litt moden karakter. (2011)
Bruksområde: Kylling.
Vurdering: En ok om enn noe eiket chardonnay. Nå. Verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede og selekterte druer. Kaldgjæret (13-15 °C) i franske eikefat i 25 dager, ikke gjennomgått malolaktisk gjæring. Før tapping ble vinen lagret i nye eikefat i opptil 10 md. Økologisk.
Bestill her:

÷ (81p)
Puente de Rus Macabeo 2011
Nuestra Señora de Rus
Spania - La Mancha
96253 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
ProCura
Farge og duft: Lys gul. Ung fersk sukkertøyduft.
Smak: Fruktig anslag, en del fedme, bra frukt, dempet syre, sitter ok. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ok vin for nåkonsum. Verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Macabeo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av selekterte og avstilkede druer, gjæret temperaturkontrollert i 50.000 ltrs. ståltanker, deretter klaring og tapping.
Bestill her:

÷ (81p)
Zuccardi Serie A Chardonnay 2011
Familia Zuccardi
Argentina - Mendoza
96111 Vectura - kr 122,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Vinordia
Farge og duft: Gulgrønn. Lett dempet duft av grønne epler.
Smak: Fruktig start, noe fedme, bløt syre, rund munnfølelse, ok frukt, sitter noe. (2011)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig hvitvin. Nå. Verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Maserasjon og gjæring ved lav temperatur (maks. 18 °C).
Bestill her:

÷ (81p)
Divus Trebbiano d'Abruzzo 2009
Ciavolich
Italia - Abruzzo
96262 Inter Logistikk - kr 164,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Gul. Fyldig fruktig duft med modne frukttoner.
Smak: Bløtt anslag, god fedme, bløt syre, litt fet stil, mangler noe spenst. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt vel tung i stilen, nå. Knapt verd prisen. (2009)
Laget av: 100% Trebbiano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, skånsom pressing, gjæret temperaturkontrollert i ståltanker, modnet i 5 md. før tapping.
Bestill her:

+ (79p)
Zonin Soave 2011
Casa Vinicola Zonin
Italia - Veneto
96250 Vectura - kr 349,80 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Fine Wines
Farge og duft: Lys gul. Nøytral duft med noe sitrus.
Smak: Bløtt fruktig anslag, noe sødme, ok syre, fruktig finish med en del sødme. (2011 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men ren vin. Verd prisen. (2011 BiB)
Laget av: 100% Garganega Bianca
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker.
Bestill her:

(76p)
Deinhard Green Label Riesling 2010
Deinhard
Tyskland - Mosel
33942 Cuveco - kr 299,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Eurowine
Farge og duft: Gulgrønn. Ren frisk duft med grønne toner.
Smak: Mye sødme i starten, veldig klissete, mangler syre til å ta all sødmen, noe friskhet i finishen. (2010 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: For de som må ha mye sødme. Knapt verd prisen. (2010 BiB)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 8,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert i ståltanker, ikke fatlagret.
Bestill her:

(75p)
Trivento Brisa de Otoño 2010
Trivento Bodegas y Viñedos
Argentina - Mendoza
96023 Cuveco - kr 105,60 (50cl)
Basisutvalg, kategori 6
Concha y Toro Norway
Farge og duft: Gull. Litt syltet fruktduft, noe urter, botrytis, honning, men enkel.
Smak: Mye sødme i starten, følger duften, veldig syltet og kunstig i frukten, stikkende syre. (2010)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ingen vellykket søtvin. Knapt verd prisen. (2010)
Laget av: 60% Sauvignon Blanc, 40% Viognier
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede druer, fatgjæret i fransk eik i 20 dager ved 14-16 °C, før tapping ble vinen fatlagret i ca. 16 md.
Bestill her:

Musserende

(85p)
Alambrado 2011 Extra Brut
Familia Zuccardi
Argentina - Mendoza
96112 Vectura - kr 135,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinordia
Farge og duft: Gul. Ren småelegant duft med gule epler.
Smak: Fruktig anslag, litt lagret preg i midten, veldig god friskhet, fint skum, tørr god finish, sitter godt. (2011)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god musserende. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess med bl.a. annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:

(85p)
Alma 4 Chardonnay Roble 2008 Extra Brut
Familia Zuccardi
Argentina - Mendoza
96113 Vectura - kr 149,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinordia
Farge og duft: Gulgrønn. Ren frisk duft med fint brødpreg, modne epler.
Smak: Fruktig anslag, fint skum, god syre, frisk utover, litt fruktsødme, men tørker veldig godt opp utover, relativt lang ettersmak med moden frukt. (2008)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god og tørr musserende med sødmefylt frukt for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 95% Chardonnay, 5% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt med bl.a. annengangsgjæring i flasken, modnet 30 md. før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Alma 4 Pinot Chardonnay 2008 Extra Brut
Familia Zuccardi
Argentina - Mendoza
96109 Vectura - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vinordia
Farge og duft: Gul. Ren duft med modne epler, lagret preg.
Smak: Fruktig anslag, noe sødme, ok skum, god syre, sitter godt utover, noe bittertoner i finishen. (2008)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god musserende for nåkonsum. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 95% Pinot Noir, 5% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess med bl.a. annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:

(76p)
Canti Prosecco Heritage Extra Dry
Fratelli Martini Secondo Luigi
Italia
92889 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Christiania Vin & Brennevin
Farge og duft: Veldig lys gul. Ung fruktig duft, litt lagret preg.
Smak: Fruktig anslag, følger duften, litt uren i stilen, brusaktig preg, men ok bobler, en del sødme, noe emmen. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel musserende. Nå. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert i et lukket tanksystem (cuve close), 6 md. modning før tapping.
Bestill her:

(75p)
Valdo Marca Oro Prosecco Superiore Extra Dry
Valdo Spumanti
Italia - Veneto
93092 VSD - kr 134,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VinAroma
Farge og duft: Lys gul. Ung fruktig duft, ren.
Smak: Fruktig anslag, brusaktig stil, mye pærebrus, noe sødme, enkel og søtlig. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Alternativ til brus. Nå. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Glera (=Prosecco)
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i trykktanker (cuve close), 3 md. tankmodning før tapping, 2 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

(74p)
Trivento Extra Brut
Trivento Bodegas y Viñedos
Argentina - Mendoza
95999 Cuveco - kr 99,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Concha y Toro Norway
Farge og duft: Gulgrønn. Ok duft, litt smårustikk, men grei.
Smak: Fruktig anslag, en del sødme, blir noe emmen utover, litt sprikende bobler, rustikk stil. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel musserende. Nå. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: 80% Chardonnay, 20% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 18 °C i 20 dager i ståltanker, annengangsgjæret i et lukket tanksystem.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her