- Begynn med å legge kjøttet i marinade:
-
Bland olje, ajvar (bakt og most sterk paprika) og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Legg kjøttet på en tallerken og pensle det med marinaden.
Kjøttet kan ligge i marinaden over natten, eller i 30 minutter mens du forbereder grønnsakene.
- Grønnsakspakke:
- Skyll og rens/skrell grønnsakene.
- Skjær gulrøtter i tynne staver, del brokkoli i mindre buketter, søtpotet i terninger og sjalottløkene i to. Fordel dem på porsjonsark av alufolie.
- Legg på klatter av smør på grønnsakene og strø over hakkete urter etter smak.
- Lukk pakkene og klem dem sammen på toppen. Grill pakkene i ca 20 minutter på middels varme.
- Ta kjøttet ut av marinaden, la det dryppe av, men ikke tørk det.
- Mot slutten av grilltiden for grønnsakspakkene grilles kjøttet i ca 3-4 min på hver side til det er gjennomstekt. Krydre lett med salt og pepper.
Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.