Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Yunus Yildiz stakk av med fire av i alt 10 priser for Svanen og Tjeld, mens Norges hyggeligste bartender Benjamin Aarsland, også ble den beste.
19 Mars 2024 - 17:06

Bartender’s Choice Awards er en nordisk kåring hvor de beste innen 10 kategorier i hvert land utropes av en jury bestående av 500 folk fra barbransjen.

Den aller blideste norske vinneren er nok Benjamin Aarsland, til daglig barsjef på Skybaren Espier i Stavanger, og han representerte Norge i bartender-VM, WorldClass, i fjor.

Benjamin Aarsland er kjent for sitt smittende humør, og veldig gode hånd med både gjester og drinker.. Foto: anne lise haugen

Men Yunus Yildiz som var med å starte Himkok, gikk solo med Svanen og sammen med sitt team der skapte Tjeld, fryder seg nok også over å hente hjem fire titler, beste cocktailbar, beste atmosfære (begge for Svanen) og beste nye cocktailbar med Tjeld.

Den fjerde prisen til bargruppen kom i form av «rising star» Daniel Pappa som kom til Svanen fra verdens nest beste bar, Paradiso.

Norges beste cocktailmeny gikk til Othilia på Grand Hotel i Oslo. Og Norges mest kjente bar, Himkok, fikk prisen for beste signaturcocktail, Birch.

Folkets valg ble en annen Stavangerbar, Pjolter & Punsj, som også skårer høyt på atmosfære, hygge og knallgode drinker med blant andre Truls Thomsen ved roret.

En annen vestlending med lang fartstid i bransjen, Therese Storebø fra Bergen, fikk prisen for årets sterkeste bidragsyter til å gjøre barbransjen bedre.

Jimmy's i Oslo er ifølge nordiske bartendere også Norges beste restaurant.   

Se alle vinnerne i BCA Winners 2024 her 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her