New York-restauranten Eleven Madison Park fikk dermed et løft opp fra fjorårets tredjeplass. Uansett er verdens tre beste restauranter de samme som i fjor, bare i forskjellig rekkefølge.
Slik er det på Eleven Madison Park
Trioen pustes i nakken av franske Mirazur som har klatret oppover listen jevnt og trutt de siste årene.
Listen over de 10 beste er også relativt stabil, med ett unntak. Lima i Peru har nå to restauranter i tipåtopp-listen. Central og Maido.
Spania er likevel det sterkeste kortet med tre av de 10 beste. El Celler de Can Roca, Asador Etxebarri og Mugaritz.
Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, en time nord for New York City er den som har gjort det kraftigste bykset oppover listene, til 11. plass. Men Geranium har opplevd en like sensasjonell stigning siden den har klatret til 19. plass.
Det skandinaviske alibiet i Topp 50-listen består nå bare Geranium og Relæ på 39. plass etter at Noma har falt ut av listen i forbindelse med (den midlertidige) stengingen.
Maaemo og Norge må ta til takke med en 79. plass. Også andre skandinaviske restauranter har falt nedover listen over de 100 beste.