Pannestekte blåskjell med sitron og smør
Fremgangsmåte
- Blåskjell:
Skyll blåskjellene i kaldt vann, kontroller at alle er lukket. Friske skjell lukker seg straks de dunkes på skallet. Åpne skjell skal kastes. - Legg blåskjellene i en kasserolle, hell over hvitvinen og vannet.
- Sett den over sterk varme, bring til kokepunktet, kok blåskjellene i noen få minutter til alle har åpnet seg. Rør jevnlig.
- Hell kokekraften gjennom en sil, ta vare på den til senere bruk.
- Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Legg blåskjellene i en stor bolle med masse isbiter i, fyll på med kaldt vann for å kjøle dem ned så hurtig som mulig.
- Ta blåskjellene opp av vannet og ta ut skjellmaten, behold skjellene til å servere i.
- Ta vare på en sitronbåt til pynt og press saften av resten av sitronen, sett til side.
- Legg blåskjellmusklene i mel, sørg for at alle er jevnt dekket, rist av alt overskudd.
- Brun smøret lysebrunt over middels varme i en stekepanne, tilsett musklene og stek de i 2-3 minutter til de er gyllenbrune.
- Legg musklene tilbake i skjellene.
- Sitronjuice, krydder og persille tilsettes smøret i pannen, røres sammen, og helles over skjellene.
- Server umiddelbart, med sitronbåter og brød ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Grillet sjøkreps med pesto
Fremgangsmåte
- Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.
- Smak til med salt og pepper.
- Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.
- Smør pesto på kjøttsiden. Legg krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.
Server varme med brød til.
Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.
Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Grillet gravlaks med potetsalat
Fremgangsmåte
Start med potetsalaten. Kok poteter og bønner møre hver for seg, sil kokevannet fra og avkjøl poteter og bønner.
Skjær potetene i to eller tykke skiver, del bønnene i to. Legg poteter, bønner og rødløk lagvis i salatbolle.
Hakk ansjosfiletene og bland dem med de øvrige ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og pepper og hell den over potetsalaten.
Skjær gravlaksen i åtte jevnstore stykker. Legg dem på grillen eller i en grillpanne med skinnsiden ned og stek dem i 2--3 minutter, til skinnet er sprøtt og brunt. Laksen skal kun få varmebehandling på en side.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Festbiff med Hasselbackpoteter
Fremgangsmåte
- Skjær indrefileten opp i ca 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer per person.
- Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.
- Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper.
- Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.
Server med grønn salat og nypoteter eller brød. For de virkelig festlige anledninger er hasselbackpoteter perfekt følge til denne retten.
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Se alle de gode grilltipsene her
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Melonspyd
Fremgangsmåte
- Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst, tilsett finrevet fersk ingefær og skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.
- Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.
- Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.
Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake. Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Rabarbrasuppe
Fremgangsmåte
- Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.
- Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt.
- Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Tips: Hvis du har mye rabarbra i hagen, kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt varm om vinteren som kald om sommeren.
Se alt du kan lage med rabarbra
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG