- Blåskjell:
Skyll blåskjellene i kaldt vann, kontroller at alle er lukket. Friske skjell lukker seg straks de dunkes på skallet. Åpne skjell skal kastes. - Legg blåskjellene i en kasserolle, hell over hvitvinen og vannet.
- Sett den over sterk varme, bring til kokepunktet, kok blåskjellene i noen få minutter til alle har åpnet seg. Rør jevnlig.
- Hell kokekraften gjennom en sil, ta vare på den til senere bruk.
- Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Legg blåskjellene i en stor bolle med masse isbiter i, fyll på med kaldt vann for å kjøle dem ned så hurtig som mulig.
- Ta blåskjellene opp av vannet og ta ut skjellmaten, behold skjellene til å servere i.
- Ta vare på en sitronbåt til pynt og press saften av resten av sitronen, sett til side.
- Legg blåskjellmusklene i mel, sørg for at alle er jevnt dekket, rist av alt overskudd.
- Brun smøret lysebrunt over middels varme i en stekepanne, tilsett musklene og stek de i 2-3 minutter til de er gyllenbrune.
- Legg musklene tilbake i skjellene.
- Sitronjuice, krydder og persille tilsettes smøret i pannen, røres sammen, og helles over skjellene.
- Server umiddelbart, med sitronbåter og brød ved siden av.