Multekake til den store festen
Foto: Christian Brun

Multekake til den store festen

Den storslagne festkaken signert konditor Sverre Sætre, kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
    Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.
  2. Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek midt i ovnen på 180 °C i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Gelé:
    Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré.
  4. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.
  5. Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.
  6. Ostekrem:
    Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.
  7. Marengs:
    Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs.
  8. Montering:
    Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.
  9. Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy.
  10. Varm ringen med et varmt fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet.

Før servering smører du marengs langs sidene av kaken, og brenner av med en gassbrenner. Dekorer kaken etter eget ønske. 

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her