Livèche-kylling er spesialprodusert kylling etter mønster fra den franske Label Rouge-produksjonen. Navnet har den fått etter det franske navnet på urten løpstikke. Den er en viktig bestanddel i fôret. Mens den saktevoksende og kjøttfulle Livèche-kyllingen tidligere kun var tilgjengelig for restaurantmarkedet, selges den fra februar i fjor gjennom Oda til forbruker.
Dagens rett
Foto: (nebari)
Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok
Livèche-kyllingbryst er noe av det beste på kyllingfronten. Spesielt når den serveres med søtpotetmos og rødvinspære som her.
17 Februar 2024 - 00:01
Livèche-kyllingbryst med søtpotetmos og rødvinspære
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til marinaden og pensle kyllingbrystet med den.
- Stek på 180 °C i ca. 30 minutter.
- La hvile 10 minutter før kjøttet skjæres i skiver.
- Søtpotetmos: Kok søtpotetene møre og mos dem.
- Bland inn smør, hvitløk, timian og mye fersk revet parmesan.
- Smak til med salt og pepper.
- Rødvinspære: Skrell pærene og la stilken være på til pynt.
- La de koke i rødvin tilsatt kanelstang og vaniljestang (deles på langs og skrap ut frøene) til de blir møre.
- Ta pærene ut av kokekraften og skjær dem i tynne skiver.
- Like før servering smeltes spinat i litt smør.
- Anrett kylling skåret i skiver oppå spinaten med søtpotemos og rødvinspæreskiver på siden.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 479.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå