Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
Lammestek med ansjospesto
Ta en tjuvstart på påskelammet med denne deilige lammesteken med en internasjonal vri.
Redaksjonen
21 Mars 2010 - 01:00
Vi har verdens beste lam her i Norge, og det er særlig i påskehøytiden vi lager gode lammeretter.
Lammestek med ansjospesto
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 125 grader og lag ansjospesto etter oppskriften nedenfor.
- Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto.
- Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet.
- Sett i steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 65 grader er kjøttet rosastekt, ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.
- La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring (kjernetemperaturen øker da med ca 5 grader).
- Server stekte poteter eller potetgrateng ved siden av, samt en frisk grønn salat eller ratatouille.
- Ansjospesto:
- La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle.
- Rens og del hvitløken i mindre biter.
- Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Slik lager du ratatouille
Fremgangsmåte
- Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
- Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.
- Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper.
Server med kokt ris og nybakt brød ved siden av.
Tips: Denne franske grønnsaksretten er nydelig på egenhånd eller passer utmerket som tilbehør til grillmat, alle former kjøtt og gjerne også fisk.
Lag noen av disse lekre grønnsaksrettene
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå