- Forvarm ovnen til 125 grader og lag ansjospesto etter oppskriften nedenfor.
- Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto.
- Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet.
- Sett i steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 65 grader er kjøttet rosastekt, ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.
- La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring (kjernetemperaturen øker da med ca 5 grader).
- Server stekte poteter eller potetgrateng ved siden av, samt en frisk grønn salat eller ratatouille.
- Ansjospesto:
- La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle.
- Rens og del hvitløken i mindre biter.
- Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk.