Thai-inspirert nudelsalat med lammefilet
Fremgangsmåte
- Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
- Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.
- Finhakk hvitløken og skjær paprikaen i biter.
- Varm chilioljen i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
- Tilsett kjøttet og stek til det har en brun skorpe, ca 1-2 minutter.
- Tilsett paprika og stek videre i 3 minutter. Tilsett soya og chilisaus, og ta pannen vekk fra varmen.
- Bland inn nudler og hakket koriander.
- Drypp over (evt) litt mer soyasaus og dryss sesamfrø og mynte på toppen.
Tips: Vermicelli betyr syltynn pasta, og i dette tilfelle er nudlene laget av rismel og vann.
Tips: Hvor sterk du ønsker retten avgjøres med mengden sriracha. Den søte chilisausen er veldig mild.
Her finner du mange thaiinspirerte retter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Kinesisk lam- og nudelsuppe
Fremgangsmåte
Skyll kraftbeinene i kaldt vann. Del ingefær, gulrot, og løk i skiver. Ha alt i en kjele og tilsett vann.
Kok opp, reduser varmen og la det småtrekke i to timer. Skum av underveis. Sil av kraften, ha det tilbake i rengjort kjele, tilsett lammekjøtt i små strimler eller terninger.
Tilsett salt, sukker og sherry. La det trekke rett under kokepunktet i ca 30 minutter, til kjøttet er mørt.
Del soppen og vårløken i skiver og tilsett sammen med nudler. Kok opp og fjern fra platen.
Her finner du mange oppskrifter på kinesiske retter
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Indisk lammekorma
Fremgangsmåte
Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.
Del 1 løk i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprosessor, kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.
Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte. Tilsett den resterende yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør til nesten all væsken er borte. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.
Server med ris og indisk brød
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Vietnamesiske vårruller - Cha gio
Fremgangsmåte
- Finhakk løk, stangselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland godt sammen med lammedeig og de øvrige ingrediensene, foruten eggeplommen. La lammedeigen trekke smak i ca ½ time i romtemperatur, eller lengere på et kaldt sted.
- Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle.
- Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim igjen bretten med litt eggeplomme.
- Varm olje i en wok eller kjele til oljen holder en temperatur på 180 ° C. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i ca 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med hullsleiv eller en klype, og la dem renne av på et papirhåndkle.
- Bland alle ingrediensene til chili og peanøttdippen. Rør til sukkeret er oppløst.
Dypp de sprø vårrullene i dippen, og spis med fingrene.
Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Det går også an å erstatte risflakene med filoflak.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 POENG