Dagens rett

Lammekoteletter med sherrysaus

Lammekoteletter blir virkelig saftige med denne oppskriften
Foto: (I wish you happy!)

Lammekoteletter blir virkelig saftige med denne oppskriften

Små lammekoteletter er perfekt som fredagssnacks - eller som stjernen i måltidet.
09 September 2022 - 00:00

I butikkene nå finner du et produkt med et navn jeg gjerne skulle slippe å se, nemlig Hverdagslam fra Gilde. Det er knapt noe som burde være mindre hverdagslig enn koteletter av norsk lam - det beste i hele verden. Festlam eller Fredagslam hadde vært et mye bedre navn. For selv om norsk lam (som beiter ute) ikke er en klimaversting på linje med kraftforet storfe, burde kjøtt være noe vi spiser bare et par ganger i uka. Og da er lam noe av det beste du kan velge. Så ikke bli redd av navnet på pakken, for kvaliteten på innholdet er alt annet enn hverdagslig.

Denne måten å servere lammekoteletter på er inspirert av spanske måten å "snacke" på, altså tapas. Da er det ikke så mye mer enn godt brød og et glass med spanske oliven som trengs ved siden av. Men med salat og poteter blir de også stjernen i måltidet. 

Mange flere deilige retter med lammekoteletter

Lammekoteletter med sherrysaus

Lammekoteletter med sherrysaus

Fremgangsmåte

  1. Gni inn salt og grovkvernet pepper i kotelettene og vend dem i hvetemelet. Knips av det overskytende.
  2. Varm olivenolje i stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på begge sider.
  3. Hold kotelettene varme.
  4. Kok ut pannen med sherry. Tilsett kraft og kok opp.
  5. Rens og mos hvitløksbåtene i en morter og tilsett i sausen.
  6. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen samme med tomatpure.
  7. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
  8. Server sausen ved siden av eller hell den over lammekotelettene.

Server med oliven og godt brød og gjerne salat og poteter om det er en hovedrett.

Mange flere deilige retter med lammekoteletter

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her