Dagens rett
Foto: (Istock)
Foliebakte lammekoteletter
Fyr opp grillen denne helgen og prøv å lage koteletter på en ny måte.
Redaksjonen
18 Mai 2007 - 01:00
Grillen har kanskje knapt rukket å bli kald etter all grillingen i går, men det er ingen grunn til å ikke fyre den opp på nytt.
Denne retten er fantastisk i det den klarer seg nesten selv, og får utrolig saftige og smaksfulle koteletter på denne måten.
Les hele den fascinerende historien til denne rettens opphav nedenfor.
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Foliebakte lammekoteletter
Fremgangsmåte
- Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper.
- Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
- Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30 x 30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
- Kutt squashen i terninger på ca 2½ cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.
- Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
Serveres med hvitløksbaguetter til og gjerne en deilig potetsalat ved siden av.
Historie:
St.Giorgios Kleftikopakker er et annet navn for denne retten. De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19.århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå