Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Frittata med artisjokk, tomat og squash
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.
- Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.
- Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.
- Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.
- Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.
Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 316.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
Kroketter med parmaskinke og cheddar
Fremgangsmåte
- Aioli:
Ta frem et litermål. Ha i eggeplommer, vann, knust hvitløksfedd, og sennep. Kjør med stavmikser, og spe med olje til du har en fin og tykk aioli. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. - Innmat til kroketter:
Bak potetene med noen hvitløksfedd, timian og olivenolje til de er møre, ved 160 °C. Hvor lenge avhenger av størrelse, alt fra 1 til 2 timer. Dekk til med aluminiumsfolie. - Avkjøl potetene til romtemperatur, del potetene i to og skrap ut potetkjøttet med en skje og ha det i en bolle.
- Ha så i ett egg, hakket parmaskinke, grovhakket cheddar, revet parmesan, finhakket gressløk og litt salt og pepper. Bland sammen massen til den blir som potetmos og kan rulles i små baller. Om deigen er for tørr, kan du tilsette litt melk eller vann, men den må ikke bli for løs.
- Deigen din er nå klar til panering.
- Rull små baller som er ca. 3 cm i diameter.
- Vend i mel, så i en sammenvispet blanding av egg og melk, og til slutt i panko. Ta de så tilbake i eggeblandingen, og så siste gang i panko.
- Nå er de klare for fritering.
- Varm nøytral olje (solsikke eller raps) i en stor kjele til ca. 180 °C. Pass nøye på temperaturen.
- Friter krokettene i noen minutter til de får en fin gyllenbrun farge.
Server krokettene med aioli,, noen sitronbåter og en frisk salat med litt olivenolje og balsamico.
Se våre andre oppskrifter på kroketter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Asparges, grønne bønner og spekeskinke
Fremgangsmåte
- Riv skallet av appelsinen i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann med 1/2 dl sukker. Ha oppi appelsinstrimlene. La trekke i 5 minutter. Avkjøl og ta ut appelsinstrimlene. La dryppe av.
- Trim bønnene og kok dem sammen med aspargestoppene raskt i lettsaltet vann og avkjøl dem i iskaldt vann. La dryppe av.
- Mos eggeplommene med parmesan og olje og smør dette på spekeskinkeskivene. Legg en aspargestopp og en bønne på hver og rull sammen.
- Legg to ruller på hver tallerken med litt appelsinskall på toppen.
Tips:
Denne snacken kan selvsagt serveres fra et større fat.
La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 1799.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
Ansjospletter
Fremgangsmåte
- Klapp de grovrevne potetene tørre med kjøkkenpapir, og la løken dryppe av seg saften før du blander med de øvrige ingrediensene.
- Form flate kaker som stekes i smør.
- Legg en klatt crème fraîche eller rømme med en skje rødløk oppå hver plett.
Godt med silderogn på toppen og en dillkvast.
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Gratinert capresesalat
Fremgangsmåte
- Vask og skjær tomatene i skiver.
- Tørk av mozzarellaen på tørketpapir og skjær i skiver.
- Legg tomater og mozzarella lagvis i en ildfast form.
- rovhakk 4 basilikumblader og dryss over.
- Gjenta med sitronskall og sitronsaft samt salt og pepper.
- Stek i ovnen ved 225 grader i 10 minutter til osten er blitt gyllen.
- Drypp over oljen, legg på resten av basilikumen.
- Server sammen med godt brød og gjerne god spekeskinke eller spekepølse.
Tips: For ekstra smak kan du hakke opp to ansjosfileter og drysse over før du setter inn formen.
Her finner du mange flere deilige salater
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Bruschetta med kremost, bønner, ertespirer og posjert egg
Fremgangsmåte
- Posjerte egg:
Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker. - Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
- Ta eggene opp etter ca. 4 minutter.
- Bønner:
Rens hestebønnene og forvell noen minutter i kokende vann. Om du bruker boks, skyll bønnene før bruk. Om du velger fryste erter, kok opp en kjele med vann, ha ertene oppi, varm opp igjen, la stå 1 minutt og hell deretter i dørslag. Skyll med kaldt vann. - Før servering:
Grill eller rist brødskivene. Smør kremostsausen på skivene. Fordel bønnene og spirene på brødskivene. Legg eggene oppå. Kvern over salt og pepper og riv parmesan eller Västerbottenost over til slutt.
Tips: Noen skiver spekeskinke eller bacon smaker selvsagt fortreffelig under eller oppå egget.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på bruschettaer
Se våre andre oppskrifter med posjert egg
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
81 POENG
Myke vårruller med kylling
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen og sett kaldt.
- Kutt grønnsaker og kok glassnudler etter anvisning på pakken.
- Skjær kyllingfilet i strimler. Brun strimlene i flere omganger på høy varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter.
- Ha et rispapir om gangen i et fat med lunkent vann i ca. 15 sekunder, til det blir mykt. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.
- Legg på stekte kyllingstrimler, glassnudler og grønnsaker. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene og rull sammen.
Server vårrullene sammen med dippen.
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Tomat- og hvitløksmajones
Fremgangsmåte
- La alle ingrediensene bli romtempererte.
- Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.
- Bland inn hvitløk, soltørkete tomater og ketchup og smak til med salt og pepper.
Perfekt tilbehør til øldampede blåskjell eller sommerens grillmat.
Tips: Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Flere sauser og dressinger finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Chalupitas - ostefylte minitortillas med salsa
Fremgangsmåte
- Memelitas (små maistortillas):
- Bland maismel og vann godt sammen til du får en jevn, fuktig deig.
- Del deigen i seks like store biter (emne). Kjevle hvert emne ut til små runde lomper, tre millimeter tykke og 10 centimeter i diameter. Det er viktig at bitene dekkes med plast både over og under når de formes, slik at de ikke blir tørre.
- Stek memelitaene i en tørr, forvarmet panne ved høy temperatur. Stekes i cirka to minutter på hver side eller til du får en fin stekeskorpe.
- Når memelitaene er stekt på den ene siden klyper du de sammen langs kanten slik at de får en rand og blir som små skåler, og steker de så gyldne på den andre siden.
Salsa: - Tomater, chili og hvitløk grilles. Etter grilling fjernes skallet på tomatene og chilien.
- Ta ut frøene og de hvite hinnene inne i chiliene. Ha alt i en blender og kjør til ønsket konsistens, smak til med salt.
- Ostefyll:
- Bland ost og den finhakkede korianderen godt. Smak til med salt og pepper
- Amarantblader:
- Rens amarantbladene eller annen bladsalat og stek de over middels høy varme i litt olje sammen med hvitløk og løk. Smak til med salt eller behov.
- Servering:
- Ha memelitaene på et stekebrett. På hver memelita legges først et lag salsa, to spiseskjeer osteblanding og to spiseskjeer stekt bladsalat.
- Stek dem deretter 10 minutter i ovnen på cirka 150 grader.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG