- Posjerte egg:
Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker. - Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
- Ta eggene opp etter ca. 4 minutter.
- Bønner:
Rens hestebønnene og forvell noen minutter i kokende vann. Om du bruker boks, skyll bønnene før bruk. Om du velger fryste erter, kok opp en kjele med vann, ha ertene oppi, varm opp igjen, la stå 1 minutt og hell deretter i dørslag. Skyll med kaldt vann. - Før servering:
Grill eller rist brødskivene. Smør kremostsausen på skivene. Fordel bønnene og spirene på brødskivene. Legg eggene oppå. Kvern over salt og pepper og riv parmesan eller Västerbottenost over til slutt.
Tips: Noen skiver spekeskinke eller bacon smaker selvsagt fortreffelig under eller oppå egget.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på bruschettaer
Se våre andre oppskrifter med posjert egg
Her er rettene du skal lage til tapasbordet