Med så mye gode grønnsaker som butikkene kan by på nå, trenger du faktisk ikke noe ekstra proteiner. Men noen biter laks per porsjon gjør suppemiddagen ikke bare mer fargerik, men gir også mer smak.
Du kan godt bruke en annen type fisk om du ikke vil ha laks. Reker eller blåskjell gjør også susen.
Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe
9 lettlagete supper å ta med på tur
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Laks- og spinatsuppe med scones
Fremgangsmåte
- Suppe:
Skjær laksen i terninger. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk dill og gressløk. - Kok opp buljong og legg i potetskivene. Kok opp under lokk ca. 10 minutter.
- Tilsett laks og de øvrige ingrediensene. La det småkoke 2-3 minutter. Smak godt til med salt. server med lette scones til.
- Lette scones:
Bland det tørre og tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin. - Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
- Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv og dryss på gresskarkjernene før de stekes midt i ovnen ved 250 grader, i ca. 10 minutter.
Bryt sconsene fra hverandre ved servering. De smaker godt både til en varm suppe eller til en salat.t
9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak
Se mange flere lekre fiskesupper her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
82 POENG
-
80 POENG
-
79 POENG