- Suppe:
Skjær laksen i terninger. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk dill og gressløk. - Kok opp buljong og legg i potetskivene. Kok opp under lokk ca. 10 minutter.
- Tilsett laks og de øvrige ingrediensene. La det småkoke 2-3 minutter. Smak godt til med salt. server med lette scones til.
- Lette scones:
Bland det tørre og tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin. - Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
- Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv og dryss på gresskarkjernene før de stekes midt i ovnen ved 250 grader, i ca. 10 minutter.
Bryt sconsene fra hverandre ved servering. De smaker godt både til en varm suppe eller til en salat.t
9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak
Se mange flere lekre fiskesupper her