Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft
Foto: (Rimma_Bondarenko)
Rabarbrasaft på én to, og ferdig
Fremgangsmåte
- Vask rabarbraen og del opp i biter. Kok opp rabarbra og vann. La småkoke i 15-20 minutter til grøtkonsistens.
- Sil av frukten gjennom et dørslag gjerne også kledd med et glasshåndkle og ta vare på saften.
- Ha den tilbake i kjelen sammen med sukkeret. Rør til det er oppløst.
- La småkoke i noen minutter.
- Avkjøl og hell i en flaske med kork.
- Oppbevar i kjøleskap.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Rabarbrasaft
Fremgangsmåte
- Skyll rabarbraen. Kutt den i biter.
- Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke.
- Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter.
- Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.
- La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen.
- Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.
Tips: Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær. En god match er 50/50 rabarbra og jordbær.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå