Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Foto: (Rimma_Bondarenko)
Kaldrørt saft

Fremgangsmåte
- Skyll og rens bærene.
- Mos eller kutt bærene i skiver, og legg dem i en bolle.
- Løs opp vinsyren i vannet, og hell det over bærene.
- Dekk til bollen, og la den stå kaldt i 24 timer. Hell blandingen opp i en silduk, og la saften renne av i 30 minutter.
- Mål opp saften, og tilsett sukkeret. Skum av, og tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvare butikker
- Hell saften over på kokte flasker. Fyll flaskene helt opp. Kork flaskene. Oppbevares kaldt.
- Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig å bruke konserveringsmiddel.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Rårørt saft

Fremgangsmåte
- Rens og skyll bærene grundig.
- Mos bærene i en skål. Rør i demerarasukker og sitronsyre.
- Dekk til skålen og sett den i kjøleskapet i en uke.
- Sil saften. Hell over på godt rengjorte flasker.
- Sett på kork. Saften oppbevares i kjøleskap eller fryses.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå