Mens reinsdyrsteken godgjør seg i ovnen, kan kvinnedagen markeres som seg hør og bør. Og velger du å holde deg hjemme, kan du glede deg over de fantastiske duftene av middagen som sakte og sikkert utvikler seg. Samtidig som du legger siste hånd på verket før de heldige middagsgjestene ankommer. Forhåpentligvis sultne og kanskje litt frosne etter dagens marsj.

Lag det beste som finnes til kvinnedagen
Reinsdyrstek med hasselbackpoteter, viltsaus og grønnsaker

Fremgangsmåte
- Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
- Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
- Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.
- Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steken hvile mens du lager sausen, minst 15 minutter.
- Server reinsdyrsteken med hasselbackpoteter , grønnsakene og en god viltsaus .
Tips: Kjernetemperaturen øker med ca 5 grader når steken får hvile, så ta ut steken når den har fem grader igjen fra ønsket kjernetemperatur.
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Slik lager du hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
- Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
- Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
- Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt av grillmat, stekt kjøtt og fisk.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget viltsaus

Fremgangsmåte
- Sil opp kraften/sjyen. Smelt smør i en kjele og rør inn melet, la blandingen bli brun.
- Spe med kraft/sjy under omrøring. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
- Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og enebær og smak til med salt og pepper.
Server sausen til viltstek med kokte poteter, rosenkål, ristet småløk og sopp, sprøstekte baconterninger og rørte tyttebær.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser