- Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
- Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
- Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.
- Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steken hvile mens du lager sausen, minst 15 minutter.
- Server reinsdyrsteken med hasselbackpoteter , grønnsakene og en god viltsaus .
Tips: Kjernetemperaturen øker med ca 5 grader når steken får hvile, så ta ut steken når den har fem grader igjen fra ønsket kjernetemperatur.
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr