Crème catalana med appelsinsalat
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.
- Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang.
- Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken.
- Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i blandingen.
- Hell dette i formene.
- Stek formene på 96 grader i ca 30 minutter, eller til de er stive.
- Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.
- Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv.
- Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall.
- Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Appelsin i krydderkrem
Fremgangsmåte
- Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite.
- Skjær kjøttet i skiver eller terninger.
- Pisk sammen mascarpone, krydder og honning.
- Bland forsiktig inn appelsinbitene.
- Fordel i serveringsskåler.
- Pynt med hakkete nøtter eller mandler.
Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.'
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Fromasjkake med lokk av appelsingele
Fremgangsmåte
- Mandelbunn: Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet.
- Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
- Fromasj: Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen.
- Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
- Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann.
- Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder.
- Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv.
- I mellomtiden lager du appelsingele: Press appelsinene og bland med vann.
- Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann.
- Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen.
- Sett kaken kaldt i en time.
Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.
Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
84 POENG
Påskeappelsinkake
Fremgangsmåte
- Bunn: Rist havregryn lett i pannen.
- Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse.
- Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.
- Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
- Ostekrem: Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
- Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
- Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.
- Gelélokk: Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.
- Montering: Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
- Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Her finner du mange hundre kakeoppskrifter
Se våre andre oppskrifter som passer i påsken
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
Påskecupcakes
Fremgangsmåte
- Muffins:Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen.
- Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt.
- Fyll røren i muffinsformer. Bruk skje eller sprøytepose.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.
- Topping: Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet.
- Sett maskinen på lav hastighet.
- Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt.
- Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.
- Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.
Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig