Crème catalana med appelsinsalat

Crème catalana med appelsinsalat

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.
  2. Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang.
  3. Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken.
  4. Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i blandingen.
  5. Hell dette i formene.
  6. Stek formene på 96 grader i ca 30 minutter, eller til de er stive.
  7. Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.
  8. Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv.
  9. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall.
  10. Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsin i krydderkrem

Appelsin i krydderkrem

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite.
  2. Skjær kjøttet i skiver eller terninger. 
  3. Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. 
  4. Bland forsiktig inn appelsinbitene.
  5. Fordel i serveringsskåler.
  6. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.  

Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.'

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fremgangsmåte

  1. Mandelbunn: Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet.
  2. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
  3. Fromasj: Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen. 
  4. Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
  5. Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  6. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder.
  7. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv. 
  8. I mellomtiden lager du appelsingele: Press appelsinene og bland med vann.
  9. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  10. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen.
  11. Sett kaken kaldt i en time.  

Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.

Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Påskeappelsinkake

Påskeappelsinkake

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Rist havregryn lett i pannen. 
  2. Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse.
  3. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.
  4. Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
  5. Ostekrem: Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
  6. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
  7. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time. 
  8. Gelélokk: Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.
  9. Montering: Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
  10. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.

Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Her finner du mange hundre kakeoppskrifter

Se våre andre oppskrifter som passer i påsken

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Påskecupcakes

Påskecupcakes

Fremgangsmåte

  1. Muffins:Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen.
  2. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt.
  3. Fyll røren i muffinsformer. Bruk skje eller sprøytepose.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.
  5. Topping: Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet.
  6. Sett maskinen på lav hastighet.
  7. Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt.
  8. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.
  9. Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.

Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her