Crème catalana med appelsinsalat

Crème catalana med appelsinsalat

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.
  2. Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang.
  3. Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken.
  4. Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i blandingen.
  5. Hell dette i formene.
  6. Stek formene på 96 grader i ca 30 minutter, eller til de er stive.
  7. Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.
  8. Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv.
  9. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall.
  10. Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsin i krydderkrem

Appelsin i krydderkrem

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite.
  2. Skjær kjøttet i skiver eller terninger. 
  3. Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. 
  4. Bland forsiktig inn appelsinbitene.
  5. Fordel i serveringsskåler.
  6. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.  

Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.'

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fremgangsmåte

  1. Mandelbunn: Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet.
  2. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
  3. Fromasj: Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen. 
  4. Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
  5. Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  6. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder.
  7. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv. 
  8. I mellomtiden lager du appelsingele: Press appelsinene og bland med vann.
  9. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann.
  10. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen.
  11. Sett kaken kaldt i en time.  

Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.

Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Påskeappelsinkake

Påskeappelsinkake

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Rist havregryn lett i pannen. 
  2. Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse.
  3. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.
  4. Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
  5. Ostekrem: Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
  6. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
  7. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time. 
  8. Gelélokk: Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.
  9. Montering: Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
  10. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.

Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Her finner du mange hundre kakeoppskrifter

Se våre andre oppskrifter som passer i påsken

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Påskecupcakes

Påskecupcakes

Fremgangsmåte

  1. Muffins:Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen.
  2. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt.
  3. Fyll røren i muffinsformer. Bruk skje eller sprøytepose.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.
  5. Topping: Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet.
  6. Sett maskinen på lav hastighet.
  7. Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt.
  8. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.
  9. Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.

Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her