Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter.
- Dryss over salt og pepper på kjøttsiden.
- Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt.
- Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter.
- Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.
- Tips: Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.
- Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene.
- Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.
- Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.
- Dressing: Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper.
- Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene.
- Drypp dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 559.00 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
93 POENG
-
93 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Kreolsk kyllingsalat
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten i tynne skiver.
- Del chilien, ta ut frøene og finhakk den.
- Bland chili og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.
- Stek kyllingen raskt i olje i forholdsvis varm panne. Ta den ut.
- Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner.
- Rens granateplet og ta vare på frøene.
- Grovriv salaten og bland alle ingrediensene.
- Bland dressingen og drypp over.
- Pynt med pecannøtter og server med brød.
Vi byr på mange flere deilige kyllingsalater
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Kyllingsalat med peanøtter
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
- Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.
- Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to.
- Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.
- Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker.
- Server karrisausen ved siden av salaten.
Vi byr på mange andre deilige kyllingsalater
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Fargerik salat med skinke
Fremgangsmåte
- Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre.
- Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
- Ha på skinke i terninger/smårettskinke
- Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over.
- Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
- Lag fransk salatdressingog drypp over salaten.
Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.
Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Røkt lammelår med appelsinsalat
Fremgangsmåte
- Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.
- Skjær olivene i skiver og legg over.
- Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker.
- Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.
- Server med godt brød.
Her er mange flere oppskrifter med lam
De beste oppskrifter med appelsin
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat
Fremgangsmåte
- Skjær fennikel i strimler og la det småkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter.
- Rør inn smør og chili.
- Fordel lammelåret på tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.
- Strø over gressløk, koriander, karve og revet appelsinskall rett før servering.
Tips: Retten kan også brukes på koldtbord.
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG