Appelsincurd
Fremgangsmåte
- Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.
- Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).
- Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsinmarinade
Fremgangsmåte
-
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha lyst kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
-
Knyt posen og bland godt.
-
La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Drikke som passer til denne oppskriften
Cumberlandsaus
Fremgangsmåte
- Rasp appelsinskallet, skrell og finhakk løken.
- Ha det 3 minutter i kokende vann. Avkjøl det raskt.
- Rør sennepspulver og malt ingefær sammen med appelsinsaft og sitronsaft.
- Bland det med ripsgelé.
- Ha i appelsinskallet og løken. Bland det godt.
- La sausen trekke noen timer før bruk.
Her finner du mange deilige sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsindressing
Fremgangsmåte
Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser til å blande dressingen. Kjør appelsinene til en fin masse og sped med de andre ingrediensene.
Samme fremgangsmåte brukes på andre fruktdressinger. Moden mango og pære egner seg veldig godt til dressinger.
Bruk en spiseskje sitron for å få fargen til å holde seg best mulig.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du gulrotchutney
Fremgangsmåte
- Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.
- Skrell løkene og skjær dem i terninger.
- Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.
- Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.
- Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her