- Mandelbunn: Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet.
- Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.
- Fromasj: Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen.
- Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.
- Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann.
- Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder.
- Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv.
- I mellomtiden lager du appelsingele: Press appelsinene og bland med vann.
- Legg gelatinen i bløt. Smelt den i 0,5 dl kokende vann.
- Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen.
- Sett kaken kaldt i en time.
Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.
Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake