To kyllingfileter holder til fire når du sørger for at det er nok grønnsaker. Som i dette tilfellet. Du kan sågar doble mengden linser for å drøye den enda mer. Linser er som kjent en god proteinkilde og erstatning for kjøtt og fisk.
Dagens rett
Foto: (Istock)
Drøy kyllingfileten med å legge den på en linse- og spinatseng
Kyllingfilet til middag er for mange barnefamilier blitt en større utgift enn før. Drøy den med et følge av linser og spinat - og masse brød på siden.
04 September 2024 - 23:00
Kyllingfilet på linse- og spinatseng
Fremgangsmåte
- Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen.
- Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til.
- Stek kyllingfiletene i olje i en panne 3-4 minutter på hver side.
- La dem hvile mens du gjør ferdig retten.
- Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken.
- Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne.
- Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet.
- Skjær tomatene i terninger.
- Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå