Denne retten er veldig lett å lykkes med, siden innpakningen beskytter det magre kyllingkjøttet fra å bli tørrstekt. Men som alltid med matlaging, må kokken følge med. Da belønnes du med et veldig saftig stykke kyllingkjøtt.
Dagens rett
Foto: (Alf Børjesson)
Frisk salvie gir en smak til kyllingfileten du ikke vil være foruten
Når du legger til så vel parmaskinke som parmesan og fersk pasta, blir det italiensk stemning rundt middagsbordet.
07 August 2024 - 23:00
Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie
Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem over middels høy varme i litt smør til de blir pent brunet, ca 2 minutter på hver side.
- Legg filetene over i en smurt ildfast form.
- Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet.
- Legg filetene tilbake i den ildfaste formen med skjøten på skinkeskivene ned
- Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene.
- Sett formen øverst i ovnen ved 225 grader og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt.
- Kok båndspaghetti som anvist på pakken. Hell av vannet når pastaen fortsatt har litt tyggemotstand i midten (al dente).
- Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter i pastaen og rør godt rundt.
- Anrett pastaen på en stor tallerken med kyllingfiletene oppå og pynt med oliven og frisk salvie.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå