Kveite er en av de meste eksklusive og anvendelige fiskesortene fra norske farvann. Den tåler mye smak, og et italienskinspirert følge som i denne oppskriften er intet unntak.
Dagens rett
Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
Foto: (Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen)
By på en nydelig italienskinspirert rett med kveite
Det blir fest når kveite står på menyen, og med denne italienske vrien på oppskriften blir det garantert trampeklapp.
Redaksjonen
07 April 2018 - 01:05
Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
- Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.
- Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.
- Parmesankremsaus:
- Surr sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og salviebladene. Kok ned til ca. en fjerdedel.
- Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.
Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.
Her har du mange oppskrifter på kveite
Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå