Blåskjell er alltid en glede å servere og ikke minst å spise. I en fyldig og kremet saus som her, og med bruschetta på toppen, blir det ekstra god smak.
Dagens rett
Kremet blåskjellsuppe og bruschetta betyr mye smak uten for stor investering
Hvem kan vel si nei til blåskjell i en fyldig og kremet saus?
13 Januar 2024 - 00:05
Kremet blåskjellsuppe med bruschetta
Fremgangsmåte
- Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.
- Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen.
- Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min.
- Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger).
- Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.
- Sausen:
- Kutt resten av løken og stek den i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften.
- La dette stå og kose seg og tykne i 15 min. Smak til med salt og pepper.
- Bruschetta: Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med hvitløk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.
Tips: Legg en bruschetta på toppen av hver tallerken.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå