I denne oppskriften kan du bruke den type sopp som passer deg best. Kanskje har du plukket mye i høst og har tørket og fryst ned fangsten. Men også vanlig sjampinjong fra butikken gjør susen her. Om du kjører sausen i en blender eller med stavmikser, blir den glattere.
Dagens rett
Foto: (fazeful)
Slik får blåskjellene en mer høstlig og ikke minst fyldig karakter
Sopp er kanskje ikke så vanlig å blande inn i en blåskjellgryte, men du blir overrasket over hvor godt det smaker.
Aase E. Jacobsen
13 Oktober 2023 - 23:00
Blåskjell i kremet soppsaus
Fremgangsmåte
- Skyll blåskjell i kaldt vann og kast alle som er ødelagte eller fortsatt åpne etterpå.
- Kremet soppsaus: Surr hakket sjalottløk og sopp i en stor panne i smør til de er møre. Tilsett finhakket hvitløk og stek i ytterligere et minutt eller to.
- Tilsett vin og kyllingkraft og kok opp.
- Tilsett halvparten av blåskjellene i kraften og damp til de åpner seg.
- Fjern blåskjellene med en hullsleiv, sett til side og hold dem varme. Kast alle som ikke åpner seg. Gjenta med resterende blåskjell.
- Tilsett rømme eller fløte til sausen. Kok opp og la tykne ved middels varme i noen minutter.
- Kjør eventuelt i en blender for jevn tekstur.
- Smak til med salt og pepper.
- Fordel blåskjellene i serveringsboller og topp med sausen. Pynt med revet sitronskall og rosmarin.
- Server med godt brød
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 459.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå