Blåskjell og rødvin er ikke det første man tenker på, men siden rødvin inngår i denne oppskriften som vi har fått fra Delicatessen, er det også fullt mulig å servere rødvin til retten. Men ikke hvilken som helst rødvin. Den må være leskende og lys og altså ikke for kraftig hva kommer til tanniner eller alkohol. Rosevin passer også veldig godt, men den må på sin side ikke være for lett. Det samme gjelder om du lander på en hvitvin - eller øl til.
Dagens rett
Blåskjell Pica-Pica
Foto: (JUVE )
Javisst kan du bruke rødvin i blåskjellsausen
Det gir nemlig ekstra mye smak, men du må ikke drikke rødvin til selv om det faktisk gir en artig smaksopplevelse.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2021 - 00:00
Blåskjell Pica-Pica med rødvin
Fremgangsmåte
- Kutt paprika i strimler, løken i tynne båter og finhakket hvitløken.
- Stek løk i 1 ss olivenolje til gyllen farge. Ha i hvitløk, finhakket chili og timian og stek videre i noen minutter.
- Ha i rødvin og kok inn til halvparten av væsken er fordampet.
- Ha i hermetiske tomater, sukker og fiskekraft. La det småkoke i 40 minutter, til slutt ha i paprika og kok videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Skyll blåskjellene.
- Varm opp 1 ss olivenolje i en kjele, ha i blåskjell og sausen. Sett på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg.
- Dryss over hakket bladpersille og olivenolje.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå