- Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.
- Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen.
- Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min.
- Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger).
- Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.
- Sausen:
- Kutt resten av løken og stek den i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften.
- La dette stå og kose seg og tykne i 15 min. Smak til med salt og pepper.
- Bruschetta: Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med hvitløk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.
Tips: Legg en bruschetta på toppen av hver tallerken.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur