Om nyttårsforsettene fortsatt tilsier hold deg unna, kan du jo starte med en tynn flis av denne kaken. Det er nemlig mye smak i hver munnfull av denne kaken som det nesten er umulig å mislykkes med all den tid den skal være litt mislykket.
Ukens kake
Kladdkake med appelsin
Klissete skal den være, og godt smaker det
Kladdkake er en kake med forholdsvis lite mel, men desto mer smør og sjokolade. Det er det som gjør den farlig god.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2021 - 12:00
Kladdkake med appelsin
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 °C.
- Smelt smøret i en kasserolle og tilsett hakket sjokolade; rør til en jevn røre og sett til siden.
- Visp sammen egg og de to sukkerproduktene til alt er blandet. Hell i smørblandingen, appelsinskallet og appelsinsaften.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren, rør sammen. Hell røren i en smurt springform, 22–24 cm. og stek i ca. 20 minutter, den skal være litt løs i midten. La deretter kaken avkjøles helt.
- Skrell og del appelsinene i skiver. Dekorer kladdkaken med skivene og strø til slutt over hakkede pistasjnøtter.
Se våre andre mud cake-oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå