Dagens rett
Kjøttboller til tapas

Kjøttboller til tapas

Det er dagen før dagen og vi gir deg en rekke deilige forslag til fingermat til nasjonaldagen!
16 Mai 2007 - 02:00

Kjøttboller til tapas

Kjøttboller til tapas

Fremgangsmåte

  1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
  2. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
  3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
  4. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?

Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Paprikasalat til tapas

Paprikasalat til tapas

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 grader eller fyr opp grillen
  2. Del paprikaene og chilien i to, fjern kjerner og frø.
  3. Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
  4. Lager du dette på grillen, legger du skallsiden ned.
  5. Sett brettet i ovnen/legg dem på grillen, og la det stå til overflaten er mørk og nesten "brent".
  6. Ta dem ut og legg dem i i bolle med plastfilm, eller aluminiumsfolie, over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen og chilien.
  7. Del paprikaen i strimler og finhakk chilien.
  8. Bland alt med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.

Serveres som en av flere tapasretter eller som tilbehør til grillmaten.

Tips: Når du griller paprikaen får den ekstra dybde i smaken og en herlig røykt karakter.

By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Canari-poteter

Canari-poteter

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
  2. La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
  3. Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli .Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Tomatsaus:
Skjær løkene i terninger.

Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.

Sausen skal småputre ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

God tomatsaus

God tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
  2. Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.
  3. Ha i urtene og la koke fem minutter til.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet asparges med sitronolje

Grillet asparges med sitronolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
  2. Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
  3. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
  4. Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her er flere grønnsaksretter for grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her